Het weer op de Antillen

//Het weer op de Antillen

Het weer op de Antillen

Een last minute vakantie op de Antillen is vaak een manier om te ontsnappen aan het eigen leven. Dit doe je bijvoorbeeld omdat je het even veel te druk hebt gehad en je toe bent aan wat ontspanning. Het kan ook zijn dat je het bijvoorbeeld even helemaal gehad hebt met het weer in eigen land. Dan is het natuurlijk logisch dat je nadenkt over een reis naar een vakantie-eiland zoals bijvoorbeeld Aruba, Bonaire of Curaçao. Daar kan je namelijk een heel ander klimaat aantreffen dan je in eigen land gewend bent. Het gaat dan over meer dan allen de temperatuur.

Lekker warm
Belangrijk om te weten is dat het vrijwel altijd lekker warm is op de Antillen. In ieder geval voor Nederlandse begrippen. De drie eilanden kennen allemaal een gemiddelde temperatuur die hoger ligt dan 25 graden Celsius. De koudste maand, januari, is vaak zelfs nog warmer dan de warmste zomermaand in Nederland. Overwinteren door middel van een last minute vakantie is dan ook geen slechte gedachte. Veel mensen hebben het eiland ooit op deze manier ontdekt en doen sindsdien niet anders. Je kunt met gemak ieder jaar opnieuw een leuke last minute reis naar bijvoorbeeld Aruba boeken om lekker in de zon te zitten.

Wind en wolken
Dat de temperatuur altijd behaaglijk is betekent niet dat je alleen maar strakblauwe lucht met een fel brandende zon aantreft. Zo staan de Antilleneilanden er bijvoorbeeld om bekend dat zij ook altijd een lekker zeewindje over zich krijgen. Daarnaast zijn er vaak voldoende wolken te vinden zodat de zon zo nu en dan ook even verscholen raakt. Dit is vooral ook fijn wanneer je niet alleen maar op het strand wenst te liggen, maar ook gewoon even de plaatsen of de natuur in wilt. Je kunt dit dan net iets gemakkelijker doen omdat het weer beter is.

 

2017-12-03T17:25:32+00:00