Surfen op Aruba

//Surfen op Aruba

Surfen op Aruba

Als er iets is wat veel mensen met plezier zullen doen op Aruba, dan is het wel surfen. De omstandigheden zijn er ideaal voor allerlei verschillende vormen van deze watersport. Al vele jaren boekt een grote groep liefhebbers jaarlijks een last minute vakantie om lekker meerdere dagen op het water door te brengen om zijn of haar favoriete hobby te beoefenen. Ook wanneer je helemaal nog niet bedreven bent in het surfen kan het echter aantrekkelijk zijn om juist om deze reden naar het vakantie-eiland te trekken. Je kunt er dan namelijk ook van alles over de sport leren.

Windsurfen en kitesurfen
Als het gaat om surfen op de Antillen, en vooral ook op Aruba, dan gaat het vaak over windsurfen en kitesurfen. Dit is goed te verklaren, op het eiland staat namelijk een goede zeebries die het perfect maakt om sporten waar enige wind bij nodig is te beoefenen. In de Caribische zee waait een wind die nergens anders ter wereld geëvenaard wordt. Er zijn bovendien veel locaties waar het ideaal is om het spel met de elementen wind en water te spelen. Alleen al om die reden is het vakantie-eiland alle maanden van het jaar zeer populair.

Ook leren
Het leuke aan het surfen op Aruba, maar ook op de andere Antillen-eilanden, is dat je er niet direct veel ervaring in hoeft te hebben. Ook nieuwkomers in de sport kunnen hier hun eerste ervaringen opdoen. Het is immers niet voor niets een zeer geschikte locatie voor het windsurfen en kitesurfen. Dit maakt het ook een mooie plek om tijdens een last minute vakantie eens wat lessen te volgen en te kijken of ook jij hier jouw ontspanning uit kunt halen. Er zijn veel instructeurs te vinden die jou de basisbeginselen, maar ook de fijne kneepjes van het surfen kunnen bijbrengen.

 

 

2018-03-17T13:24:45+00:00