De St. Christoffelberg beklimmen

//De St. Christoffelberg beklimmen

De St. Christoffelberg beklimmen

Als je een liefhebber bent van de wat meer actieve reis, dan denk je misschien dat een bestemming als Curaçao niet direct de meest ideale is. Je denkt misschien dat de warmte een rol speelt en dat je door het formaat van het eiland al snel alles gezien kan hebben. Wanneer je er nooit geweest bent is dit misschien een logische gedachte. Toch is de werkelijkheid wel enigszins anders. Ook op dit eiland kan je namelijk van alles doen om je behoefte om te bewegen en te ontdekken te stillen. Dat doe je bijvoorbeeld boven op een beroemde berg.

Het beklimmen van de berg
De hoogste berg van het eiland is de St. Christoffelberg die zijn naam dankt aan Christoffel Columbus, de man die vanuit Europa ooit de nieuwe wereld in het Westen ontdekte. Met zijn 372 meter vormt hij dan ook een echte uitdaging. Niet in de laatste plaats omdat je er altijd rekening te houden hebt met het klimaat. Je denkt misschien dat je zo boven bent, maar de werkelijkheid ligt toch even anders. Zelfs voor de liefhebbers van beweging tijdens de vakantiedagen komen hier al snel achter. Daarom is het echter juist zo dat veel mensen hierheen trekken.

Te voet of op de fiets
Het leuke aan het beklimmen van de St. Christoffelberg is dat je het op meerdere manieren kunt doen. Natuurlijk is het vooral leuk om er een wandeling van te maken. Dan zal je namelijk ook de mooie natuur die dit gebied te bieden heeft ten volle in jezelf opnemen. Wanneer je kiest voor de fiets, dan zal je misschien iets meer concentratie op je inspanning moeten zetten, maar dat neemt niet weg dat ook dan de beklimming een echte belevenis zal zijn. Denk vooral ook eens aan de prachtige afdaling die je daarna mag gaan doen.

2018-02-06T23:24:21+00:00