Het eiland Curaçao

//Het eiland Curaçao

Het eiland Curaçao

Het eiland Curaçao is jaarlijks weer één van de populairste bestemmingen voor zonvakanties. Veel mensen die een last minute boeken kiezen voor een reis naar dit vakantie-eiland. Dat de zon er vrijwel altijd schijnt en de gemiddelde temperatuur hier altijd ver boven de 20 graden Celsius uitsteekt is hierin natuurlijk een belangrijke factor. Dat neemt echter niet weg dat Curaçao als eiland nog veel meer te bieden heeft en het dan ook goed is om te weten wat er allemaal te beleven valt. Dit maakt het mogelijk aantrekkelijker om een lekkere vakantie naar de Antillen te boeken.

Overwinteren
Curaçao als bestemming voor een last minute vakantie naar de Antillen is natuurlijk geen slecht plan. Bedenk je alleen al dat de koudste maand van het jaar, januari, over het algemeen warmer is dan de warmste maand van het jaar in Nederland. In januari is het er namelijk gemiddeld gezien zo’n 26,5 graden Celsius. Het is dan ook goed te begrijpen dat veel mensen graag overwinteren op het eiland. Al is het wel zo dat de pieken tussen de warmste en de koudste maanden op het eiland niet heel groot zijn. Daardoor is het er het hele jaar zeer geschikt te noemen.

De natuur
Wat opvallend is aan Curaçao, is dat het eiland een wat andere natuur kent dan je op andere tropische eilanden zal vinden. Er zijn bijvoorbeeld veel cactussen te vinden. Wel is er veel ruimte voor echte natuur en zijn er nog wilde gebieden te vinden. Het is dan ook niet vreemd dat op dit eiland een ander type vakantieganger af komt dan op de andere eilanden van de Antillen. Hoewel ook Curaçao een echt vakantie-eiland is, is er wel veel meer mogelijk dan alleen aan het strand liggen en in de zee duiken. Ook actieve vakanties zijn hier goed te vieren.

Wandelen
Door de afwijkende natuur is een last minute Curaçao een goede optie voor liefhebbers van wandelen. Je kunt hier namelijk gemakkelijk meerdere dagen over het eiland rondtrekken en geheel nieuwe dingen ervaren. Doordat er weliswaar temperaturen boven de twintig graden Celsius te ervaren zijn, maar toch een koel zeebriesje staat, is het wandelen ook prima vol te houden op het eiland. Ook kan je bijvoorbeeld één van de nationale parken aandoen wanneer je naar het eiland komt om het te voet te verkennen. Dit is zeker aan te raden wanneer dit één van jouw favoriete bezigheden is.

Fietsen
Een andere actieve vorm van vakantievieren is natuurlijk fietsen. Ook hiervoor is Curaçao zeer geschikt. Dit komt in grote mate natuurlijk door dezelfde redenen als waarvoor het geschikt is voor wandelaars. Lange tijd eindigde het seizoen van professionele wielrenners jaarlijks op het vakantie-eiland. Dit geeft dus ook aan in welke mate fietsen verbonden is met Curaçao. Bovendien is het ook gemakkelijk om aan goede fietsen te komen op het eiland. Zo hoef je dus niet je eigen spullen mee te nemen wanneer je besluit ene last minute vakantie te boeken. Je kunt direct het vliegtuig in en ter plaatse alles in orde maken.

De zon en de zee
Hoewel actieve vakanties voor verschillende doelgroepen heel aantrekkelijk zijn, zal een grote groep vakantieliefhebbers natuurlijk vooral naar Curaçao om te ontspannen en uit te rusten. Dit wordt natuurlijk het liefst gedaan in de zon, zonder verder iets te hoeven doen. De lange witte stranden en de mooie azuurblauwe zee zijn dan ook echte magneten voor liefhebbers van rustgevende zonvakanties. Op het strand en in en op het water is dan ook van alles te doen. Je hoeft je hier dan ook geen moment te vervelen en kan werkelijk alles doen wat je je maar kunt bedenken.

Duiken
Als er iets is wat populair is op Curaçao, dan is het wel duiken. Het eiland heeft zelfs al meerdere malen prijzen mogen ontvangen omdat het één van de mooiste duiklocaties ter wereld is. Wanneer je ervaren bent als duiker, dan kan je dus met gemak een flinke periode doorbrengen op en rond het vakantie-eiland. Wie echter nog nooit eerder heeft gedoken kan ook eens nadenken over een last minute vakantie naar dit eiland. Je kunt hier namelijk het duiken ook leren. Zo kom je dus niet alleen tot rust, maar leer je ook nog eens een geheel nieuwe vaardigheid tijdens je vakantie.

Verschillende plekken
Het grote voordeel dat Curaçao te bieden heeft is dat er zo veel te zien is onder water. Dit uit zich in maar liefst 40 plaatsen en 65 locaties waar je naartoe kunt duiken. Zo kan je dus zelfs meerdere malen terugkomen om de wereld zoals die er onder water uitziet te bekijken. Er is dan ook alle reden toe om dit te doen. Er is immers van alles te zien met betrekking tot het leven onder water. Of je nu daadwerkelijk wilt duiken of het liever bij snorkelen houdt is overigens geen probleem. Dit is goed mogelijk.

Andere watersport
Natuurlijk is het niet alleen zo dat er op en rond Curaçao gedoken kan worden. Ook andere sporten die in of op het water gedaan kunnen worden zijn hier erg populair. Denk alleen al aan de vele mogelijkheden die er zijn om te varen. Dit kan je zelf doen, maar je kunt je ook rond laten varen. Zo kan je bijvoorbeeld het kleine tweede eiland van Curaçao ontdekken. Dit is een onbewoond deel. Voor veel mensen is dit een belangrijk onderdeel van een last minute naar de Antillen. Bovendien kan je er ook het varen leren, zoals dat ook voor het duiken geldt.

Surfen in alle vormen
Veel mensen trekken naar Curaçao omdat het er ideaal is om te surfen. Deze sport is er in vele vormen. Welke vorm je het liefst beoefent maakt echter geen verschil. Je kunt ze namelijk allemaal doen wanneer je een last minute vakantie naar de Antillen boekt. Door de wind van zee kan je er bijvoorbeeld heel goed windsurfen of kitesurfen. Dit wordt dan ook het meest gedaan. Voor sommige mensen is dit zelfs de enige reden om naar het eiland te komen. Zij doen dit dan ook met enige regelmaat opnieuw om keer op keer te genieten.

De stranden
Is het sporten op het land of op het water niet de ideale manier om een last minute vakantie in te vullen voor jou? Dan is het ook gewoon mogelijk om lekker op het strand te blijven hangen. Het eiland kent vele stranden, sommige drukker dan andere, waar je de gehele dag zonder probleem kunt blijven liggen. Zo kan je lekker bruin worden, al is het wel verstandig om zo nu en dan de schaduw op te zoeken. Aan de stranden is ook altijd van alles te beleven. Het hoeft er geen moment stil te zijn en je hoeft niet bang te zijn voor verveling.

Golfen
Een interessante ontwikkeling die Curaçao doormaakt als vakantie-eiland, is de aantrekkingskracht op golfliefhebbers. Het is goed mogelijk om een vakantie door te brengen op het eiland en flink te golfen. Zeker in de wintermaanden, wanneer het weer in Europa niet direct meezit voor golfliefhebbers, is het steeds vaker het geval dat een last minute naar de Antillen wordt geboekt om de sport op Curaçao te beoefenen. Overigens geldt dit bijvoorbeeld ook voor paardrijden. Ook dit wordt steeds vaker als reden voor de keuze voor het vakantie-eiland aangevoerd. Dit is hier ook goed mogelijk om te doen.

Evenementen
Ook is het leuk om eens na te gaan wanneer er welke evenementen zijn op het eiland. Hier zijn er namelijk meerdere van. Dit zijn goede momenten om een last minute te boeken en direct te vertrekken. Je kunt er namelijk met veel plezier ontspannen en van alles meekrijgen over de cultuur en gebruiken van de plaatselijke bevolking. Zeker wanneer je dit combineert met het leuke uitgaansleven op het eiland. Ook dit kan een goede reden zijn om er eens tussenuit te gaan en het vakantie-eiland te bezoeken. Veel mensen doen dit dan ook ieder jaar weer opnieuw. Dit kan dan ook het gehele jaar door.

Gemakkelijk
Omdat het nog altijd goed mogelijk is om in het Nederlands veel kenbaar te maken is Curaçao ook een makkelijke bestemming voor een goede zonvakantie. Bovendien is sinds enige jaren ook Engels een officiële taal op het eiland, dus ook in deze taal is het goed mogelijk om jezelf te redden. Dit maakt het vooral gemakkelijk wanneer je zaken met betrekking tot je vakantie wilt regelen. Het is dan ook slim om dit in jouw achterhoofd te houden wanneer je op zoek gaat naar leuke bestemmingen om op reis te gaan.

Betalen
Het is belangrijk om te weten dat op Curaçao de Antilliaanse gulden de munteenheid is. Deze is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Het is dus wel noodzakelijk om in ieder geval op tijd te zorgen dat je het juiste geld bij je hebt. Hiermee kan je je redden op het eiland. Soms zijn dollars en euro’s ook welkom. Ga hier echter niet zondermeer van uit. Dit is anders dan op de andere Antilleneilanden. Al hoeft dit natuurlijk geen probleem te zijn als je er vooraf voldoende aandacht aan besteedt.

 

 

2017-12-03T16:04:06+00:00