Het eiland Aruba

//Het eiland Aruba

Het eiland Aruba

Wie aan een reis naar de Antillen denkt, zal al snel aan Aruba denken. Het eiland is natuurlijk met recht ook zeer populair te noemen. Hoewel het qua omvang ongeveer even groot is als het Waddeneiland Texel is Aruba in vele opzichten een wereld op zich. Dat komt natuurlijk niet in de laatste plaats door de lange geschiedenis die het eiland kent. Daarnaast heeft Aruba een flink aantal voordelen die vooral voor reizigers als zeer interessant ervaren kunnen worden. Dit maakt het de moeite waard om meer over het eiland te weten te komen voor je er naartoe trekt voor een last minute vakantie.

Het klimaat
In de eerste plaats is Aruba natuurlijk een zeer interessante plek vanwege het weer. Zeker wanneer je dit vergelijkt met Nederland, waar de regen soms niet lijkt op te houden. Op Aruba is dit wel anders. Het is er bijvoorbeeld gedurende het gehele jaar gemiddeld 28 graden Celsius. Wie de zon dus op wil zoeken, weet dat de kans dat dit hier zal lukken wel erg groot is. Tel daarbij dat er op deze plek juist heel weinig regen valt en je hebt het ideale klimaat voor een fijne reis gevonden. Zeker ook omdat er altijd een fris zuchtje wind uit zee komt.

Stranden
Door dit klimaat is één ding natuurlijk direct duidelijk. Wanneer je Aruba bezoekt, dan zal je tenminste een dag aan het strand moeten doorbrengen. Al is de kans echter flink groter dat je hier meer dan één dag voor uittrekt. De stranden zijn immers van een flinke schoonheid. Het zand is mooi wit terwijl de lucht strakblauw is en de zee een typische azuurkleur heeft. Dit geeft een echt vakantiegevoel dat je het liefst gedurende je gehele verblijf zal willen vasthouden. Dit maakt de stranden dan ook zo populair onder bezoekers van het vakantie-eiland.

Meer te zien
Natuurlijk is er meer te zien dan het strand alleen. Ook de verschillende plaatsen op het eiland kunnen zeker de moeite waard zijn. Houd dit dan ook goed in je achterhoofd wanneer je een last minute vakantie boeken gaat. Vaak denken mensen immers dat zij op het eiland Aruba te weinig kunnen beleven buiten lange dagen aan het strand. Dit is echter zeker niet het geval. Hoewel het eiland in oppervlakte niet heel groot is, heeft het een grote rijkdom en verscheidenheid aan allerlei interessante plekken die stuk voor stuk het bezoeken meer dan waard kunnen zijn.

Wandelen en fietsen
Wat ook niet onbelangrijk is om te weten over dit vakantie-eiland, is dat ook liefhebbers van een actieve vakantie er terechtkunnen. Zeker wanneer het de Arubaanse wintermaanden zijn en het klimaat net iets aangenamer is zal dit een zeer geschikte plek zijn. Je kunt er namelijk naar hartenlust fietsen en wandelen en van alles op je reizen tegenkomen. Zo wordt je last minute vakantie al snel de ontspannende reis die je voor ogen had. Er wordt bovendien ook steeds meer gedaan om het eiland aantrekkelijker te maken voor wandelaars en fietsers, dit maakt de reden om het te bezoeken alleen maar sterker.

De grotten bekijken
Een activiteit die je zeker niet mag overslaan als je naar het vakantie-eiland Aruba trekt, is het bezoeken van de grotten. Hier kan je veel leren over tijden op Aruba ver voordat de Europeanen het eiland ontdekte. Destijds werd het eiland nog voornamelijk bevolkt door indianen. Zij hadden in de grotten hun thuis. Veel hiervan is bewaard gebleven. Dit is dus erg interessant om te bekijken. Je staat letterlijk in een huiskamer van duizenden jaren geleden als je eenmaal binnen bent. Het is dan ook een ervaring die je nooit zal vergeten.

Watersporten
Het is natuurlijk ook goed te begrijpen dat Aruba als vakantie-eiland populair is onder watersporters. Je vindt er immers voor zeer veel sporten de ideale omstandigheden. Vaak is het door het klimaat ook nog eens zo dat dit gedurende het gehele jaar het geval is. Dat maakt het flink gemakkelijker om een last minute vakantie naar dit eiland te boeken als je het doet vanwege jouw watersporthobby. Het maakt dan immers niet uit op welk moment je zin hebt en tijd hebt om te gaan. Je kunt er dan altijd terecht. Dit geldt voor een zeer breed palet aan watersporten.

Zeilen en varen
In de eerste plaats is Aruba natuurlijk een geschikte plek om te gaan zeilen of varen. Dit is zelfs het geval wanneer je hier in zijn geheel geen ervaring mee hebt. Veel mensen kunnen namelijk hier de eerste stappen in de wereld van het varen zetten op één van de scholen die hier lessen in aanbieden. Een last minute op de Antillen vieren is dan ook eigenlijk niet compleet als je hier niet tenminste één zeiltocht in onderneemt. Er zijn ook voldoende opties om dit te doen met behulp van een ervaren kapitein die jou gewoon rondvaart rondom het eiland.

Surfen in al zijn vormen
Een andere groep liefhebbers die veel baat kan hebben bij het boeken van een last minute Antillen is de groep die zich bezighoudt met surfen. Het is door de goede zeewind namelijk zo dat windsurfen rondom Aruba zeer aantrekkelijk is. Het is echter ook zo dat andere vormen van surfen, zoals bijvoorbeeld kitesurfen, juist om deze reden minstens zo aantrekkelijk kunnen zijn. Wanneer je dus voor een goed bedrag een vakantie op dit vakantie-eiland boekt, dan hoef je je als liefhebber werkelijk geen seconde te vervelen. Er is immers altijd iets te doen voor jou.

Onder water
Niet alleen op het water is veel te beleven op Aruba. Ook eronder kan er van alles te doen zijn. Het is dus ook leuk om te weten dat er heel veel mogelijkheden zijn op het gebied van duiken. Ook hier geldt, net als voor het zeilen, dat je niet perse een expert op het gebied van duiken hoeft te zijn. Er worden immers ook heel veel mogelijkheden geboden om juist de eerste schreden op dit gebied te zetten. Je hebt op dit vakantie-eiland dan direct ook de ideale omgeving te pakken om het te leren. Je zal verbaasd zijn over wat je ziet.

Veel locaties
Het grote voordeel waar het gaat om duiken op Aruba is ook nog eens dat je niet van één plek afhankelijk bent. Sterker nog, er zijn tot wel twintig locaties rondom het eiland te vinden waar je als liefhebber of nieuwsgierige terechtkunt. Zo hoef je je dus eigenlijk geen zorgen te maken of je wel aan de beurt kunt komen. Dit is eigenlijk altijd goed georganiseerd. Er zijn ook een aantal bijzondere dingen onder water te zien, zoals bijvoorbeeld een aantal wrakken. Dit is minstens zo interessant als de onderwaterfauna die er te vinden is.

Uitgaansgelegenheden
Of je nu het grootste deel van je last minute vakantie op de Antillen boven of onder water doorbrengt, uiteindelijk zal je ook zo nu en dan moeten eten en drinken. Daarom is er ook veel te vinden op het gebied van uitgaan op het eiland. Dit kan variëren van een gezellige kleine bar waar je wat kunt drinken, tot en met uitgebreide restaurants waar je de lekkerste maaltijden geserveerd kunt krijgen. Natuurlijk is er ook voldoende ruimte voor het echte nachtleven. Het is dus ook interessant om eens een andere kant van het eiland te zien op deze manier.

Veel gemak
Het grote voordeel van Aruba is ook dat je er op veel fronten heel veel gemak hebt. Dit is natuurlijk anders als je het vergelijkt met andere landen en eilanden in het gebied. Dit komt niet in de laatste plaats door de Nederlandse connectie met het eiland. Zo is het bijvoorbeeld in grote mate mogelijk om veel in het Nederlands te regelen. Het is bovendien ook zo dat op een flink aantal plekken de mogelijkheid bestaat om met euro’s te betalen. Je hoeft dan dus zelfs geeneens je geld te wisselen wanneer je op het vliegtuig stapt voor je vakantie.

Huren
Een ander belangrijk voordeel als je kijkt naar gemak, is dat je alles kunt huren. Voor de fietsers geldt dit bijvoorbeeld voor het gebruik van een goede fiets of mountainbike. Watersporters hoeven hun watersportgerei ook niet mee te nemen. Zelfs een auto is heel gemakkelijk te regelen bij één van de bekende huurmaatschappijen. Zo kan je dus het eiland geheel op je eigen voorwaarden ontdekken en doen wat jij wilt op het moment dat jij daar zin in hebt. Dit maakt het dan ook zo gemakkelijk om helemaal tot rust te komen op Aruba. Het is er simpelweg goed mogelijk om te ontspannen.

Conclusie
Op Aruba is eigenlijk alles mogelijk als je het in het perspectief van een last minute vakantie plaatst. Het is dan ook een echt vakantie-eiland te noemen. Dit heeft als voordeel dat je er op elk moment naartoe kan en je dan ook direct in de juiste stemming terechtkomt. Het is dan ook om die reden dat het eiland al zo lang, zo populair is onder de bestemmingen voor allerlei soorten vakanties. Het eiland is dan ook meer dan alleen maar een zonnige bestemming waar je aan het strand kunt liggen en bruin kunt bakken.

2017-12-09T21:58:05+00:00