Fietsen op Bonaire

//Fietsen op Bonaire

Fietsen op Bonaire

De meeste mensen zullen misschien voor de watersportmogelijkheden naar Bonaire gaan. Dat neemt echter niet weg dat een last minute vakantie naar dit eiland ook voor een groot aantal andere mensen zeer aantrekkelijk kan zijn. Dit zijn natuurlijk de mensen die graag op avontuur gaan tijdens hun vrije tijd. Denk bijvoorbeeld aan de wandelaars, maar denk vooral ook aan de fietsers. Nu is fietsen er in veel verschillende vormen. Dat maakt voor een reis naar Bonaire echter niet uit. Hier kan namelijk voor elke groep wel een leuke tijd worden verzorgd. Zelfs wanneer je je eigen fiets thuislaat.

Het eiland ontdekken
In de eerste plaats is er natuurlijk de gewone actieve fietser. Het eiland Bonaire lijkt misschien niet zo groot, maar al veel fietsers zijn erachter gekomen dat schijn bedriegt. Er zijn allerlei leuke routes te maken. Zo kan je in je eigen tempo de verschillende kanten van het eiland en de flora en fauna die hier een plek heeft ontdekken. Doordat het klimaat ook altijd meewerkt is het ook zeer geschikt om dit juist te doen op momenten wanneer dit in Nederland iets minder gemakkelijk mogelijk zal zijn. Denk bijvoorbeeld aan een last minute vakantie in de winter.

Mountainbike
Ook leuk is natuurlijk het moutainbiken. Dit is een sport die in de laatste twintig jaar sterk in populariteit is toegenomen. Niet alleen onder profs, maar ook onder recreanten zijn veel beoefenaars. Dit betekent dus ook dat er veel mensen zijn die hier graag wat tijd aan besteden wanneer ze op vakantie gaan. Een last minute boeken om naar Bonaire te gaan kan dan weleens een hele goede optie zijn. Dan kan je namelijk op de fiets, die je gewoon ter plaatse kunt huren, de goede landschappen ontdekken die zeer geschikt zijn om op de fiets te ontdekken. Dit wordt dan ook vaak gedaan.

2017-12-09T21:57:19+00:00